fbpx

Έκανες Λάθος; Ναι Είναι Δικό σου και Είσαι Πανίσχυρος!

Στις ημέρες μας, συχνά ως άνθρωποι μέσα από κάθε λάθος Επιλογή, Απόφαση, Συμπεριφορά ή Δράση, φέρνουμε αργότερα στον εαυτό μας αυστηρή Αυτοκριτική και Επίπληξη.

Αυτό, μέσα από την εμπειρία μου, συχνά παρατηρώ ότι ωφελείται στο γεγονός, ότι η ευαίσθητη ψυχή που έρχεται στην ύλη, ειδικά στα παιδικά χρόνια της ζωής, για να προστατέψει τα ευαίσθητα αισθήματα της, μέσα από κάποια πονεμένα γίηνα βιώματα, σταδιακά χτίζει τριγύρω της την οντότητα  που ονομάζεται Εγωισμός.

Αργότερα στην ενήλικη ζωή, το “Εγω” αποφεύγει να έρθει ξανά σε επαφή με τα πονεμένα αυτά βιώματα, με αποτέλεσμα τις περισσότερες φορές να κάνει μία στροφή έξω από τον εαυτό του, βρίσκοντας πάντα κάποια εξωτερική αιτία, ή άλλο άτομο να ευθύνεται.

Σήμερα όμως, το κάλεσμα μου είναι να φέρω νέα συνείδηση και να σε ελευθερώσω!

Ναι, θα σε ξεβολέψω…
Θέλω να γνωρίζεις, ότι άλλος ένας βασικός λόγος που συχνά αποφεύγουμε να δεχτούμε ότι κάτι είναι 100% δικό μας λάθος, είναι γιατί ως ενήλικες έχουμε μάθει να βολευόμαστε να παραμένουμε στην ίδια κασέτα ιστορίας ζωής που λέμε για τον εαυτό μας, να μην παίρνουμε νέες αποφάσεις, να μη δοκιμάζουμε καινούργιους τρόπους, αλλά να συνεχίζουμε να χρησιμοποιούμε την βολική φράση «Ναι μεν…. Αλλα».

Η δήλωση που ακολουθείται μετά από ένα «αλλά», εξασφαλίζει ότι τελικά δεν είναι δικό μας λάθος και το σύστημα μας άμεσα αφήνει το θέμα στην άκρη.

Όμως για σκέψου, αν όλα τα προβλήματα, οι προκλήσεις, τα λάθη, οι ατυχίες δεν είναι δικά σου λάθη, τότε παραμένεις στο ίδιο σημείο και είσαι ειλικρινά στην θέση του ανίσχυρου, στην θέση του Θύματος. Εάν κάτι δεν είναι δικό σου λάθος, είσαι θύμα για να αποτρέψεις τα ανεπιθύμητα πράγματα να ξανασυμβούν.

Μόνο αν αναλάβεις την ευθύνη ότι είναι δικό σου λάθος, μπορείς να σκεφτείς νέους διαφορετικούς τρόπους δράσης, να διορθώσεις και να αλλάξεις τα πράγματα!

Μόνο αν αναλάβεις την ευθύνη για όλα όσα σου συμβαίνουν, τότε είσαι Ισχυρός, τότε λες ΝΑΙ στον Ενήλικα και στη Ζωή. Λες Ναι στο Σύμπαν, στο Δημιουργό και στο δικό σου πανίσχυρο ΠΝΕΥΜΑ.

Εάν η σχέση μου δεν λειτουργεί, αν οι άνθρωποι δεν με καταλαβαίνουν, εάν οι ικανότητές μου δεν αναγνωρίζονται στην εργασία, αν συμβαίνουν ατυχήματα, αν η ζωή δεν λειτουργεί με εύνοια για εμένα, αν φταίει η κυβέρνηση, το σύστημα, η μαμά, ο μπαμπάς, τότε παραμένω αδύναμος/η και δεν μπορώ να αλλάξω τίποτα.

Έτσι για παράδειγμα, αν οι άνθρωποι στην ζωή σου δεν σε αισθάνονται και δεν σε καταλαβαίνουν, χρειάζεται να αναρωτηθείς, μέσα από μία νέα φρέσκια οπτική και συνειδητότητα με τον εαυτό σου…

-μήπως δεν αισθάνομαι αισιόδοξος;
-μήπως δεν εκφράζω με σαφήνεια πώς αισθάνομαι εγώ και πόσο σημαντικοί είναι οι άλλοι για μένα;
-μήπως δεν είναι οι άλλοι διατεθειμένοι να με ευχαριστήσουν;
-μήπως επιλέγω τους λάθος ανθρώπους;
-μήπως έχω λανθασμένο τρόπο προσέγγισης;
-μήπως δεν βάζω αρκετή πρόθεση, ενέργεια και προσπάθεια στα πράγματα;

Το μόνο που εκφράζεται μέσα από όλα αυτά, είναι ότι είναι πάντα δικό μου λάθος, πάντα η δική μου ευθύνη, για οποιοδήποτε αποτέλεσμα. Αυτό αυτόματα με φέρνει στην θέση του ισχυρού, σε θέση δύναμης για τις αποφάσεις μου και τη ζωή μου και δεν θα επαναλάβω τα ίδια για μία ακόμη φορά.

Θυμίσου λοιπόν…

Όταν είναι δικό σου λάθος, Είσαι σε Θέση Ισχύς!!! 

Έχεις ήδη νέα συνείδηση και πεποίθηση, ότι μπορείς να ορίζεις την ζωή σου όπως επιλέγεις εσύ και ήδη μπορείς να αλλάξεις και να κάνεις κάτι, για την σχέση σου, την καριέρα που επιθυμείς, ή οτιδήποτε άλλο.

Βρες λοιπόν τον τρόπο να μετατρέψεις το λάθος σε προτέρημα, το δυσάρεστο αποτέλεσμα σε πλεονέκτημα.
Επέλεγε συνειδητά να θέλεις να είναι δικό σου λάθος, για να παίρνεις την ευθύνη.

Μέσα από αυτή τη θέση και στάση ευθύνης, όσα άτομα έχουν έρθει να κάνουν θεραπεία σε εμένα και ειλικρινά θέλουν να δουν την ρίζα της κάθε κατάστασης που τους απασχολεί, τα αποτελέσματα είναι άμεσα και αποκαλυπτικά.

Η Ευθύνη Εαυτού είναι φίλοι μου ο τρόπος για να μετατραπούμε σε πανίσχυρα όντα φωτός, που δημιουργούν και ζούν τη ζωή τους συνειδητά, υπεύθυνα και ευτυχισμένα και εγώ είμαι και θα είμαι πάντα δίπλα σας για να μεταφέρω το φως μου, την αγάπη μου, τη συνείδηση μου για να μεταβούμε και να ζήσουμε όλοι μαζί τη ΝΕΑ ΓΗ!

Σας ευχαριστώ έναν έναν κάθε άτομο προσωπικά που διαβάζεται το άρθρο αυτό, καθώς και για την εμπιστοσύνη και στήριξη σας.

Κέλλυ Δαμίγου