fbpx

Σύντροφοι που γίνονται Πρώην και Σεβασμός στις Αλλαγές

Σύντροφοι που γίνονται Πρώην και Σεβασμός στις Αλλαγές

Σήμερα μοιράζομαι μαζί σου ένα πολύ σημαντικό άρθρο, που αφορά τους Συντρόφους που αποχωρούν από την ζωή μας. H αλήθεια είναι πως σε κάθε σχέση ανεξάρτητα αν είναι μακροχρόνια, συμβίωσης, αρραβώνας, γάμος εναποθέτουμε κάποιες προσδοκίες και ελπίδες, καθώς επίσης στηρίζουμε και κάποιες συναισθηματικές & υλικές επιθυμίες και ανάγκες μας μέσα σ΄ αυτές.

Τι γίνεται όμως όταν η σχέση κάνει τον κύκλο της και ο/η σύντροφος που μέχρι σήμερα συμπλήρωνε κάποια μέρη/κενά μέσα σου, αποφασίζει να κάνει μία στροφή, μία νέα πορεία, ή μία νέα σχέση; Εδώ είναι το σημείο που θέλω να σταθώ και να εμβαθύνω για όλους μας.

Αληθινή αγάπη είναι να σέβεσαι την ελευθερία της ψυχής του ατόμου που αγαπάς, ακόμα και αν διαφωνείς με τις αποφάσεις του και να αποδέχεσαι την ανάγκη του για αλλαγή πορείας ζωής.

Συνήθως υποσυνείδητα ερωτευόμαστε τα πληγώματα μας και όταν αποχωριζόμαστε κάποιον, στο εσωτερικό μας παιδί ξυπνούν πληγώματα, όπως η εγκατάλειψη, ο φόβος, η συναισθηματική στέρηση, ο θυμός, η μοναξιά και ο πόνος.

Ναι καταλαβαίνω πονάς, είναι ένας μικρός θάνατος, και πιστεύεις ότι ο/η σύντροφος σου είναι η αιτία που βιώνεις όλα αυτά τα συναισθήματα. Όμως όλα αυτά είναι μέσα σου και ζητούν από εσένα να τους δώσεις Προσοχή και Θεραπεία. Ο/Η σύντροφος σου είναι το ερέθισμα και απλά τώρα ο χωρισμός τα έχει πυροδοτήσει. Όμως και σε άλλη σχέση να πας, αν δεν αναγνωρίσεις τι υπάρχει μέσα σου και δεν  αγκαλιάσεις εσύ ο ίδιος τα συναισθήματα αυτά και την πηγή τους, αργότερα στις επόμενες σχέσεις σου θα έχεις ακριβώς τα ίδια βιώματα και θα αναρωτιέσαι και θα ρίχνεις τα βάρη στην άδικη την μοίρα.

Αυτό που φοβόμαστε όλοι είναι να ανοιχτούμε, να δοθούμε, να εμπιστευτούμε, να παραδοθούμε σε κάποιον, να πάμε μαζί του σε βαθειά συναισθηματική και ουσιαστική δέσμευση.

H αγάπη είναι δέσμευση όχι με το μυαλό, αλλά με την καρδιά και η δύναμη της αναδύει από μέσα μας και τα πληγώματα μας, αυτό που δεν πήραμε από την μαμά και τον μπαμπά. Τα ίδια λοιπόν επαφή με τα πληγώματα μας, φέρνει και ο χωρισμός.

Σήμερα λοιπόν θα σου εκμυστηρευτώ κάτι πολύ προσωπικό, τον τρόπο που έχω επιλέξει συνειδητά εδώ και αρχικά χρόνια να στέκομαι σ΄ αυτές τις καταστάσεις. Αρχικά επιλέγω συνειδητά να μπω σε Σιωπή ή Διαλογισμό. Με τον τρόπο αυτό παρατηρώ την αρνητικότητα που πάει να με χειριστεί. Την αδικία που θέλει να με κάνει θύμα, την ζήλεια που με κρίνει ότι δεν είμαι αρκετά καλή, τον θυμό που θέλει εκδίκηση και τον εγωισμό που θέλει το άτομο κτήμα του.

Γι΄ αυτό λοιπόν αν χωρίζεις, ή νιώθεις ότι ήρθε η ώρα αλλαγής πορείας, ΜΗΝ ΜΠΕΙΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ, ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΣΙΩΠΗ. Μπορείς να γίνεις ο Θεραπευτής του εαυτού σου.

  • Αποδέξου και άσε μέσα σου να κυλίσουν όλα τα συναισθήματα που σε δυσκολεύουν
  • Μείνε ανοιχτός/ή, με μαλακότητα στην ευαλωτότητα, στον πόνο και όλα τα έντονα συναισθήματα που σου φέρνει η αλλαγή
  • Εστιάσου αν υπήρξαν θετικές εμπειρίες που ζήσατε μαζί και σκέψου τα με ευγνωμοσύνη

 

Με αυτόν τον τρόπο δεν θα δημιουργήσεις ένα τείχος γύρω από την καρδιά σου, και την επόμενη φορά δεν θα σου είναι δύσκολο να ανοίξεις την καρδιά σου ξανά σε μία σχέση.

Η πιο έντονη πεποίθηση που έχει ενστερνιστεί η κοινωνία μας, είναι Η ΑΓΑΠΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΝΟΣ.

Αυτή είναι η κύρια πεποίθηση που παρουσιάζουν και ενισχύουν όλο και πιο πολύ τα τραγούδια και οι ταινίες. Αν είσαι μέσα σε Θυμό, ή Μίσος, θυμήσου πως το ποτήρι αυτό το πίνεις πρώτα εσύ και έπειτα ο άλλος. Όμως ακόμα κι αν νιώθεις έτσι, Αποδέξου το, άστα να περάσουν μέσα σου με αποδοχή, όμως σου επισημαίνω ξανά ΜΗΝ ΜΠΕΙΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ, δώσε λίγο χρόνο στον εαυτό σου να ισορροπήσει ξανά. Μην κάνεις καμία ενέργεια, που σίγουρα αργότερα θα την μετανιώσεις.

Αφού αφιερώσεις αυτόν τον χρόνο με τον εαυτό σου κάνε το επόμενο βήμα. Πάρε την απόφαση βαθειά μέσα σου ότι η αγάπη, η σχέση και επιλογή που έκανες να είσαι με αυτόν τον άνθρωπο τόσο καιρό είναι πιο σημαντικά από οτιδήποτε άλλο. Αυτή η απόφαση θα σε βοηθήσει αν υπάρχουν παιδιά ή άλλα υλικά πράγματα που σας συνδέουν ακόμα να λυθούν με τρόπο που κανένας να μην θέλει να κερδίσει εις βάρος του άλλου.

Δεν είσαι μόνο τα συναισθήματα σου. Σωστά! Μην ταυτίζεις την αγάπη με μερικά συναισθήματα.

Η Αγάπη βρίσκεται σε βαθύτερο επίπεδο από τα συναισθήματα. Η Αγάπη είναι μία Διάσταση. Είναι αυτό που Υπάρχει. Βρίσκεται πίσω από κάθε Δημιουργία. Η πλάση ολόκληρη ξεπροβάλεται  απ΄ αυτή τη διάσταση. Και Εσύ Είσαι και Πνεύμα, Είσαι και Πληρότητα. Απλά στο γήινο βίωμα έχεις και τα τσαλακωμένα σου κομμάτια, μέσα από τα παιδικά σου βιώματα. Με αυτή την ανώτερη  συνείδηση και στάση, πίστεψε με, κατακτάς σταδιακά τον εαυτό σου! Εμπιστέψου, ότι το πνεύμα σου θέλει να σε μετακινήσει, να σε πάει κάπου καλύτερα.

Πολλοί προχωρούν σε νέες σχέσεις, χωρίς όμως να έχουν κλείσει συναισθηματικά τις παλιές. Αυτό το καταλαβαίνουμε, όταν από τη μία, ή και από τις δύο πλευρές υπάρχουν ανεκπλήρωτα συναισθήματα και σκέψεις.

Ωριμότητα λοιπόν, Ενεργοποίησε τον Παρατηρητή και Σιωπή! Είσαι ο γονιός του εσωτερικού σου παιδιού που πονάει, Είσαι Αγάπη, Είσαι Συνείδηση και οι Πράξεις σου και τα Λόγια σου έχουν μεγάλη δύναμη, πόσο τώρα που έχουν αναδυθεί όλα τα συναισθήματα επάνω. Πρόσεχε λοιπόν τι εύχεσαι, και τι υποσχέσεις και όρκους δίνεις. Το συναίσθημα είναι Προσευχή!

  • Ζήτα βοήθεια από τον Φύλακα Άγγελο σου και τον Αρχάγγελο Σαμουήλ που είναι ο ειδικός στα θέματα σχέσεων, να περάσει μέσα σου την ροζ ενέργεια που θα βοηθήσει να θεραπευτείς, να μην πονάς και να ταλαιπωρείσαι ή ζήτα βοήθεια από όποια ανώτερη πηγή φωτός παίρνεις δύναμη.

 

  • Πάρε οριστική απόσταση ένα διάστημα χωρίς επαφή από τον/την σύντροφο σου και επέτρεψε την θαλασσί ενέργεια της ροής και της εξέλιξης, του Αρχάγγελου Γαβριήλ να περάσουν μέσα σου για να περάσεις την αλλαγή, ή κρίση με τον πιο μαλακό τρόπο.

 

  • Μην μένεις όλη την ώρα μέσα στην σκέψη και στην ενέργεια αυτού του βιώματος. Βγες έξω με φίλους, γνώρισε νέα άτομα, ασχολήσου με την διατροφή σου, γυμνάσου, χόρεψε, ζωγράφισε, γράψε ημερολόγιο, ή κάνε οτιδήποτε άλλο αγαπάς, που μπορεί να σε βοηθήσει να ανεβάσεις την ενέργεια σου.

 

  • Συζήτησε το με έναν έμπιστο φίλο, που να μπορεί να σταθεί συναισθηματικά με αλήθεια κοντά σου, όμως μην ανοίγεις ξανά και ξανά το θέμα με πολλούς.

 

  • Αν δεν τα καταφέρνεις, ή νιώθεις ότι δεν μπορείς να κλείσεις μόνος σου συναισθηματικά αυτή την σχέση και δεν γνωρίζεις πως να το διαχειριστείς, μπορούμε να κάνουμε μαζί την Θεραπεία συναισθημάτων και τελετής αποχωρισμού.

 

Αληθινή Αγάπη είναι να στέκεσαι στην αρχοντιά του πνεύματος σου, ακόμα και όταν όλα μέσα σου καταρρέουν, όταν είσαι στο πιο ευάλωτο σημείο σου, όταν νιώθεις ότι χάνεις, όταν βγαίνουν τα αρνητικά και έχεις την δύναμη να επιλέξεις και να σταθείς μέσα σου σε κάτι θετικό. Γιατί η Αγάπη είναι Επιλογή και η Μοναδική Αληθινή Σχέση είναι η σχέση με τον εαυτό σου και το αιώνιο πανέμορφο παντοδύναμο πνεύμα σου.

Σε εσένα λοιπόν, στον/στην Πρώην Σύντροφο, Είστε Ελεύθεροι από την Ένωση σας και σας Εύχομαι ότι Καλύτερο για το Μέλλον!

 

Κέλλυ Δαμίγου